ΤΑ ΨΑΚΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΤΟ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ . ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ…!!!

Γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, με αξιόλογη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στην όμορφη παραλία περίπου 4 χιλιομέτρων, βραβευμένη επί σειρά ετών με τη Γαλάζια Σημαία.
Τα Ψακούδια είναι οικισμός του Δημοτικού διαμερίσματος Ορμυλίας στο νομό Χαλκιδικής.
Το πευκόδασος μαζί με τους ελαιώνες είναι η χαρακτηριστική εικόνα  του τοπίου μέσα και γύρω από τον οικισμό, η οποία συμπληρώνεται με το γαλαζοπράσινο της θάλασσας.

Βρίσκετε στο κέντρο της Χαλκιδικής ιδανικό ορμητήριο για ημερήσιες εξορμήσεις σε όλη την Χαλκιδική .
Μπορεί να αποτελέσει το κέντρο των εξορμήσεών σας προς όλες τις κατευθύνσεις και τα αξιοθέατα της περιοχής: από το 1ο πόδι της Χαλκιδικής, την ορεινή ενδοχώρα με τα φυσικά αξιοθέατα που διαθέτει η Χαλκιδική, έως και το Άγιο Όρος στο 3ο πόδι της χερσονήσου.
Το Άγιο Όρος είναι μία αυτοδιοίκητη μοναστική πολιτεία του ελληνικού κράτους, που περιλαμβάνει τουλάχιστον 20 Ιερές Μονές και πλήθος μοναστικών ιδρυμάτων. Από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Ενδείκνυται για όσους έχουν σκάφος για ημερήσιες εξορμήσεις να γνωρίσουν παρθένους πανέμορφους κολπίσκους με τις εξαιρετικές παραλίες όπου ελάχιστες φορές έχει πατήσει άνθρωπος λόγο δεν είναι προσβάσιμοι από την στεριά .

Τα Ψακούδια ως τουριστικός προορισμός διαθέτουν σχεδόν τα πάντα: SuperMarket, ψαροταβέρνες, μπαρ, πιτσαρίες κλπ και συνδυάζουν την ηρεμία με την έντονη νυχτερινή ζωή.
Έτσι, δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε αναζητώντας αγορές και σε άλλη περιοχή, εκτός αν επιθυμείτε εσείς να επισκεφθείτε κάποια άλλη τοποθεσία για διασκέδαση.

Η απόστασή τους από τη Θεσσαλονίκη είναι 80 χιλιόμετρα .