ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Από 07 Μαίου 2016 εως 30 Μαίου 2016

Δευτέρα 9 Μαΐου
18:30, στην οικεία Παραλή (πεζόδρομος)
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Αναμνήσεις μιας Πόλης!!!». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 15 Μαΐου. Οργάνωση: Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης». Συμμετέχουν: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου, ομάδα FB «Παλιές φωτογραφίες του Πολυγύρου».

Σάββατο 14 Μαΐου
8:00, στον Άγιο Δημήτριο
Θεία Λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών αγωνιστών Χαλκιδικής 1821, χορευτικά από τον Λαογραφικό Όμιλο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, παραδοσιακό κουρμπάνι με τη συνοδεία δημοτικών τραγουδιών. Οργάνωση: Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Δημητρίου και εθελοντές.

9:30, από το Μνημείο Ηρώων Πολυγύρου έως τον Άγιο Δημήτριο
Δρόμος Τιμής και Μνήμης 12 χιλιομέτρων για πεζοπόρους, ποδηλατιστές και δρομείς. Οργάνωση: Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Δημητρίου και εθελοντές.

Λαογραφικό Μουσείο, οικία Καραγκάνη
Ο Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου μας ξεναγεί ακόμη μια φορά στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου. Σάββατο 14 από 18:00 ως 21:00 και Κυριακή 15 από 11:00 ως 13:00.

Πεζόδρομος Πολυγύρου, απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.
Εικαστική έκθεση από τη Δημιουργική Ομάδα Νέων του ΚΕΦΙΑΠ.
Επιμέλεια Καίτη Ζγέμπα. Διάρκεια: 14 και 15 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 και 18:00- 21:00. Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Χαλκιδικής, με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.

18:00, στον πεζόδρομο
12ο Αντάμωμα Χορευτικών Ομάδων. Χορευτικές ομάδες από όλη τη Μακεδονία, παραδοσιακοί οργανοπαίκτες και σύσσωμη η πόλη ανταμώνει και διασκεδάζει με τους ήχους κλαρίνων, χάλκινων, ζουρνάδων, κρουστών και γκάιντας. Οργάνωση: Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου, με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.

Κυριακή 15 Μαΐου

Εορτασμός Επετείου Κήρυξης της Επανάστασης στη Χαλκιδική 17 Μαΐου 1821
Οργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής
10:30, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου
Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου.

11.15 στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων
Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητών.

18:00, στο Δημαρχείο Πολυγύρου
Ομιλία με θέμα: «Καρκίνος μαστού, πρόληψη και θεραπεία». Οργάνωση: Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου.

19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας με ομιλήτρια τη Νηπιαγωγό, Μαρία (Μαίμη) Κατερτζή. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Πολυγύρου υπό τη Διεύθυνση της Μαέστρου, Τατιάνας Σαραφιανού. Οργάνωση: Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου.

Τετάρτη 18 Μαΐου

21.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου
«Χωρίζουμε Λέμε…». Η καυστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Πρωταγωνιστούν: Μπέσυ Μάλφα, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Ρήγας. Γενική Είσοδος 15 ευρώ, προπώληση 12 ευρώ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Κυριακή 22 Μαΐου

11:30, στο Δημαρχείο Πολυγύρου
Παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστορικού και Λαογραφικού Αρχείου Στέφανου Κότσιανου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ιδρυμάτων Σ. Κότσιανου.
Παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου του Δήμου Πολυγύρου για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Παράδοση προς χρήση στους συλλόγους καλλιτεχνών και νέων του Δήμου μας.
Παρουσίαση εικονικής περιήγησης Λαογραφικού Μουσείου Πολυγύρου.

21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου
Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «Θαμυριάδες». Οργάνωση: Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου. Γενική Είσοδος 12 ευρώ, προπώληση, αθλητές, άνεργοι, φοιτητές, σύλλογοι 10 ευρώ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Δευτέρα 23 Μαΐου

19:00, στο Δημαρχείο Πολυγύρου
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Πολυγυρινής Μαρίας Τζίκα «Ελαττωματικό Χώμα». Με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου και του περιοδικού «Πολύγυρος».

Κυριακή 29 Μαΐου

19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου
Συναυλία αφιέρωμα στην άλωση της Κωνσταντινούπολης της Βυζαντινής Χορωδίας Πολυγύρου, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χάδου. Οργάνωση: Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».

Δευτέρα 30 Μαΐου

21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου
«Η κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα» από τον Πολιτιστικό Φορέα «Ένεπε Μούσα». Οργάνωση: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου.